Tasarım lisans ücreti, TÜRKPATENT resmi ücret ve harç bedelleri, KDV ve vekillik hizmet ücretlerinin toplamını kapsamaktadır.
lisans işlemleri nasıl yapılır
Tasarım hakkı, lisans sözleşmesine konu olmaktadır. (SMK Madde 75 (1)).
Lisans, inhisari lisans veya inhisari olmayan lisans şeklinde verilmektedir. Oysa Sözleşmede aksi kararlaştırılmamışsa lisans, inhisari değildir. İnhisari olmayan lisans sözleşmelerinde, lisans veren tasarımı kendi kullanabileceği gibi üçüncü kişilere de başka lisanslar verilmektedir. İnhisari lisans sözleşmelerinde, lisans veren başkasına lisans veremez ve hakkını açıkça saklı tutmadıkça kendisi de tasarımı kullanamaz (SMK Madde 75(2)).
Sözleşmede aksi kararlaştırılmamışsa lisans sahipleri, lisanstan doğan haklarını üçüncü kişilere devredemez veya alt lisans verememektedir. (SMK Madde 75(3)).
Sözleşmede aksi kararlaştırılmamışsa lisans hakkını alan kişi, lisans süresince tasarımın kullanılmasına ilişkin her türlü tasarrufta bulunabilir. Lakin Lisans alan, lisans sözleşmesinde yer alan şartlara uymak zorundadır. Aksi takdirde tasarım sahibi, tasarımdan doğan haklarını lisans alana karşı ileri sürmektedir. (SMK Madde 75(4)).
Lisans için istenen belgeler
Lisans talebinin Sicile işlenebilmesi için aşağıdaki bilgi ve belgelerin verilmesi zorunludur (SMK Yönetmelik Madde 69(2)):
a) Talep formu.
b) Lisans alan ve verenin imza ve beyanlarını, lisansa konu olan tasarımın adını, tescil numarasını, çoklu başvuru ise sıra numaralarını, varsa lisans bedeli ve lisans süresini belirtir lisans sözleşmesi, lisans sözleşmesinin yabancı dilde olması halinde ilaveten yeminli tercüman tarafından onaylanmış Türkçe tercümesi.
c) Tasarım lisans ücreti ödendiğini gösterir bilgi.
İstenen belgeleri bilgi(at)etkinpatent.com e-posta veya 0536 580 3757 nolu WhatsApp üzerinden gönderebilirsiniz.
Değerlendirmeler
Filtreleri temizleHenüz değerlendirme yapılmadı.